Årstider

Att ta sig igenom den svenska hösten och vintern

Att vädret kan vara minst sagt opålitligt under den svenska hösten och vintern håller nog de flesta nordbor med om. Det är därför inte konstigt att många väljer att resa bort till varmare breddgrader någon vecka eller två under denna mörka årstid, kantad av regn och rusk.
 
Kvinna med mössa och vantar

Gör det bästa av hösten

Alla har självklart inte möjligheten eller ekonomin att fly kylan och resa till ett varmt land. Och även om man har tid och råd så kanske det inte är alla som vill åka på solsemester bara för att det är lite regnigt och blåsigt här hemma. Att få ett litet miljöombyte kan dock vara nyttigt när som helst på året och en liten weekend inrikes behöver varken kosta er särskilt mycket tid eller pengar.

Att ta bilen eller tåget till någon trevlig stad som Umeå, Lund eller Norrköping räcker många gånger för att få nya intryck, upplevelser, lite extra lyx samt laddade batterier inför kommande arbetsvecka. Varför inte ta med dig din käraste, din bästa vän eller kanske hela familjen och checka in på ett härligt hotell i Norrköping. Utnyttja hotellets bastu, ät god mat, sippa på en drink i baren, titta på folk och promenera på okända gator. Bara den lyxiga känslan som en fint bäddad hotellsäng eller en vackert uppdukad hotellfrukost ger, kan göra under med själen och välbefinnandet.

Unna er något litet extra en helg och försök att njuta av det mörka och ruggiga vädret utanför fönstret. Om inte annat ger det oss en perfekt anledning att tända ljus, njuta av ett gott te eller rödvin och läsa mängder av bra böcker i ett halvårs tid. Det kan man väl ändå inte tacka nej till?