Miljö

Dra ditt strå till stacken för en friskare planet

Att värna om miljön är idag viktigare än någonsin tidigare. Vår planet är under ett ständigt hot och det är därför otroligt viktigt att alla hjälps åt och drar sitt strå till stacken. Fler och fler blir medvetna om vikten av att återanvända och återvinna och idag är det snarare ovanligt att ett hushåll inte ägnar sig åt återvinning. Återvinn ditt papper, glas, tidningar, kartonger, aluminium, komposterbart etcetera om du verkligen vill bidra till en friskare och vackrare planet.

Förutom återvinning finns det självklart massvis med saker man kan göra för att hjälpa miljön och planeten. Tänk på vad du köper för produkter i butiken och bidra gärna genom att köpa ekologiska och närodlade produkter och råvaror framför de som är besprutade och importerade.

En av de största miljöbovarna är självklart avgaser och utsläpp. Ta därför cykeln eller promenera de sträckor där du faktiskt inte behöver ta bilen. Under sommaren är det dessutom bara skönt att cykla eller gå. Om du måste ta bilen, samåk då med andra till arbetet eller stormarknaden. Dessutom kan man alltid ta en buss och på så sätt verkligen bidra till ett minskat utsläpp.

Nedan får ni tio tips på hur man kan tänka på miljön i sitt vardagliga liv.