Tips

Ett bättre hem

Oväder och åska är aldrig roligt, inte ens om man är inomhus. Och hur man bygger sitt hus kan faktiskt påverka huruvida stor risk det är att en blixt slår ner i huset när det är oväder, och absolut något som man ska tänka på om man går i byggtankar. Det är dock inte det enda man bör ha i tankarna när man ska bygga, utan det finns såklart närmare hundra olika saker att ta hänsyn till. En av dem som kanske är allra viktigast är att tänka på att bygga ett så energisnålt hem som möjligt.

Att bygga ett energisnålt hem är bra i många avseenden, och nu handlar det inte längre bara om att man vill slippa att en blixt slår ner i sitt hem. Det är något som alla borde göra, just för att det för med sig så många fördelar. Inte bara för miljön utan även för plånboken. Att ha ett energisnålt hus gör att räkningen blir betydligt mindre varje månad och man får pengar över till annat som man kanske hellre vill prioritera men inte alltid kan.

Att bygga energisnåla hus från Villa Varm exempelvis bestämmer man allt från vilken typ av värmekälla man ska ha, som till exempel värmepump eller pellets och sen måste man reglerar för att få så bra grund av den som möjligt. Dessutom utnyttjar man solenergin och använder sig av lågenergilampor och energieffektiva hushållsapparater. Grunden för det hela är dock planlösning, ventilation, fönster med mera med mera. Det är en hel vetenskap. Det är dock långt ifrån alla som har det på detta sätt, men förhoppningsvis i framtiden!