Tips

Lyckas med årets campingresa

Den svenska sommaren är synonym med regn och rusk, men det ska inte hindra en campare från att lyckas med sin inplanerade semester – såhär gör du för att lyckas!

11046758-campingTidigare har vi skrivit om att campa när det åskar, vilket är ganska charmigt om än något blött när man inte packat med sig rätt produkter och prylar för vädret. Men oavsett vilket väder det är så finns faktiskt sätt att lyckas riktigt bra med sin campingsemester och det bästa tipset är att campa på riktiga campingplatser. I alla fall om man ska lyssna på vad Sveriges största campingorganisations medlemmar säger. SCR vilket också står för just Sveriges camping- och stugföretagares riksorganisation gjorde nämligen slag i saken och frågade sina medlemmar om deras bästa tips för att lyckas – och det som flest svarade var just att ta tillvara på landets alla olika campingplatser som finns att tillgå. Så du som nybörjare på detta bör rimligtvis veta vart du hittar dessa. Det är som tur är något som Dagens Nyheter antagit sig och har listat en lång lista över de allra bästa platserna att besöka, självklart även med hjälp av SCR.

Här kan du campa:

  • Bredäng camping – en camping för stockholmare som inte vågar lämna storstadsbruset helt och hållet bakom sig men som ändå vill bort en stund från stadslivet. Här finns både närhet till skog, mark, bad och tunnelbana, ett perfekt resmål för en urban stockholmare alltså!
  • Gustavsvik camping & stugby – lite längre bort men fortfarande inom stockholmarens älskade storstad. Här är boendet femstjärnigt och du kan precis som i bredäng både ta dig snabbt till bad och storstad.
  • Norderstrands camping – ligger på Gotland, centralt belägen med en knapp kilometer från Visby stad.
  • Axevalla travcamping – är travfantastens favorit då denna ligger i anslutnig till travbanan och Skara sommarland, men är dock bara öppen under Stochampionatshelgen i slutet av juli.
  • Barsebäckstrand Camping – campa bredvid det nedlagda kärnkraftverket, en upplevelse bara det.
  • Löderups strandbads camping – i Skåne och dess sydöstra hörn, här hittas södra Sveriges bästa sandstränder och naturreservat, om man frågar skåningen.