Tips

Sköna skor när det är dåligt väder

”Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” heter det och det är förvisso helt sant. Det gäller därför att alltid klä sig rätt efter vilket väder det är och ja, hellre klaga på att kläderna är för varma än att det är för kallt ute. Man ska därför se till att ha rätt kläder på sig på en gång så att man inte fryser eller blir för varm. Det ska helt enkelt kännas lagom. Förutom att ha rätt kläder på sig ska man också ha på sig rätt typ av skor. På vintern krävs det att man har varmare skor än på sommaren, dock finns så klart skotyper som man kan ha året om fast olika modeller såsom uggskor.

Fårskinnsstöveln Ugg, som ursprungligen kommer från Australien, blev högsta mode 2004 och har sedan dess i omgångar både hunnit bli extremt otrendig och gjort comeback på kändisfötter i Hollywood.

Köpa uggskor

Det finns många olika varianter på uggskor såsom skor i ett tunnare fårskinn, som anpassar sig bäst på sommaren och skor i ett tjockare fårskinn, som anpassar sig bäst på vintern eller när det är kallt. Tack vare fårskinnet får man både en skön sko med en bra passform för sina fötter och dessutom ett bra lager med värme på vintern, när det är extra kallt, vilket värmer fötterna i kylan. Uggskor är idag populära skor som många använder. Bland annat före detta ishockeyspelaren Peter Forsberg har startat ett bolag som säljer uggskor mycket framgångsrikt. Andra som säljer sådana skor är bl.a. Snow And Motion som går att nås via adressen http://www.snowandmotion.se/vinter/varumarken/ugg, där man också kan beställa skorna direkt på nätet.