Miljö

Sommaren som regnade bort

En regnig och kall sommar i Sverige lämnar många besvikna efter sitt besök.  Även om detta inte är någon garanti för att alla somrarna kommer att bli så framöver, så kommer många miste om den välbehövliga energin som en varm sommar kan ge.

SMHI har med satsningen av Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning, tagit fram bland annat denna rapport, om att Sverige under kommande somrar kommer att få en minskad tillgång till vatten. Detta kommer bland annat vara en av effekterna från att de södra delarna av landet under sommarperioderna kommer att bli torrare framöver.

  • I viktiga områden förväntas torrperioder på mer än två månader förekomma.
  • De torra perioderna kommer att bidra till att mer vatten avdunstar.
  • Torra sommarperioder leder också till att mer vatten går till växter och träd.

Lättare att jobba när det regnar

Den regniga sommaren har dock inte varit en nackdel för andra inblandade. Som nystartate egna företag. När man som litet företag är i uppstartsfasen är det mer regel än undantag att man inte har tid eller pengar till att vara ledig utan istället måste satsa allt på att få företaget lönsamt och på fötter.  Visst känns det bättre att jobba när vädret ute ändå inte är det mest perfekta för att vara ledig? Men om somrarna blir torrare då? Företagare, och andra i liknande situationer, kommer kunna ta hjälp med en del av sina arbetssysslor, för att på så sätt kunna frigöra lite tid. En redovisningsbyrå, som www.pwc.se, kan hjälpa en med hanteringen av många av de ekonomiska delarna, så att man på så sätt kan ta tillvara på solen när den lyser på sommaren.